9027 Győr, Martin u. 1. | 06 96 / 622-600

Alapításának 115. évfordulóján, 2011-ben nyitotta meg Technológiai Centrumát a Rába. Az intézetben a társaság egy bemutatóközpontot is kialakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt kutatás-fejlesztési bázis mellett. Az itt látható egyedülálló cégtörténeti gyűjtemény felsorakoztatja a Rába emblematikus gyártmányait a XX. század elejétől egészen napjainkig. Az 1400 négyzetméteres bemutatótéren olyan járműritkaságok is helyet kaptak, mint a cég legelső gyártmánya 1897-ből, az ETO sportolóinak autóbusza, a „röhögő lavór” a negyvenes évekből, vagy a II. világháború legsikeresebb terepjárója, a Rába Botond egyetlen megmaradt példánya. A gazdagon illusztrált tablókon és a vitrinekben őrzött tárgyi emlékeken keresztül a Rába évszázados története, a győri ipartörténet és a hazai járműipar fontos fejezetei elevenednek meg. A látogatók megismerhetik a társaság legújabb fejlesztéseit és azokat a termékeket, amelyeket a Rába a globális járműipar vezető vállalatainak szállít napjainkban. Kisfilmünk segítségével a gyártási folyamatokba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők.

A bemutatóközpont előzetes bejelentkezés alapján, maximum 30 fős csoportokban ingyenesen megtekinthető. Győrieknek és a távolabbról érkező vendégeknek, egykori és jelenlegi Rábásoknak, iskolás csoportoknak és a veterán járművek szerelmeseinek egyaránt érdekes csemegéket tartogat a kiállítás. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Kapcsolat: Németh Attila

Rába Járműipari Holding Nyrt.

9027 Győr, Martin u. 1.

Tel: 96/624-279

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.